I luv Heerlen

Soms denk ik dus: ‘Wat moet het eigenlijk worden?’ Blijkbaar ben ik daarin niet de enige. Het zijn de momenten waarop een net vertrokken vastgoedmiljonair in café Pelt een geel hesje aantrekt. Om duidelijk te maken dat het klimaat voor vastgoedmiljonairs in Heerlen toch wel veel beter zou kunnen. Alsof een huilend rijkeluiskind wel snoep zou krijgen bij de voedselbank.

Of van die dagen waarop je leest dat die politieke partij die De Nieuwe Nor liever de nek omdraait dan uitbreidt, vooraan staat om Mt. Atlas te feliciteren dat ze de jubileumeditie van Pinkpop mogen openen. Alsof Johan Derksen vooraan staat te springen om Wilfred Genée te feliciteren dat hij net uit de kast is gekomen…

Of zo’n moment dat IBA met een concessieplan voor de Schinkel komt. Alsof je je favoriete broodje bestelt bij de Subway en de ‘sandwich artist’ aan de andere kant van de balie zegt dat het Honey Oat brood op is en vraagt of het ook een sesambrood mag zijn. En dat je jezelf dan ook nog ‘ja, dat is goed’ hoort zeggen. Wat nou ‘Ja is goed?’. Dat is helemaal niet goed. Het is gewoon zwaar klote dat er geen Honey Oat brood meer is. Je favoriete Sub is altijd met Honey Oat brood en zeker niet met sesambrood. Dat je dan even later je net niet favoriete broodje zit te eten en denkt ‘wat een ruk concessie is dit.’

Blijkbaar ligt voor IBA de lat dus ondertussen zo laag dat het niet zo veel meer uitmaakt of het originele plan of een willekeurig concessieplan wordt gerealiseerd. Zo makkelijk laten ze hun eigen (overigens matige) plannen varen. Als er maar iets is dat ze in 2020 kunnen laten zien. IBA directeur Kelly Regterschot laat zich als een gereïncarneerde Hub de Sloper voor het karretje spannen van vastgoedinvesteerders als partijgenoot Mark Rutte voor de kar van Shell en Unilever. Volgens mij zit dat gewoon in de champagne die ze op die VVD feestjes naar binnen gieten. Als je daar maar genoeg van drinkt ga je na verloop van tijd vanzelf dit soort dingen doen. Gelukkig heeft Heerlen wethouder SPeter van Zutphen, die ervoor zorgt dat in het Schinkelkwartier iets komt waar meer mensen gelukkig van worden dan alleen een vastgoedinvesteerder en een wannabe VVD bobo.

Daarentegen zijn er gelukkig ook die momenten dat de 5e editie van de ENNE verschijnt. Of dat iemand in grote lichtgevende letters I ❤ Heerlen op het Pancratiusplein zet. In Amsterdam hebben ze die letters net weggedaan, dus dan kan het in Heerlen nog net. Volgens mij verkopen ze die letters ook bij Xenos en Action. Ze liggen naast de andere artikelen met onbeduidende teksten als ‘Home is where the heart is’, ‘Sweet dreams’ en ‘Enjoy every moment of life’. Teksten die zonder context inhoudsloos zijn en daardoor iedereen gelukkig kunnen maken. Zo symboliseren die letters…

Wat symboliseren die letters? Lees het laatste stukje van deze column op ‘Ik ben in Heerlen, wat nu?!’. 

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s