Blog

Nederland is geen gaaf land meer

“Nederland is een gaaf land” zei onze minister-president ooit. Maar is Nederland dat ook voor minderheden, zoals kleurlingen, mensen met een niet Nederlands klinkende achternaam, LHBTQ+’s, Groningers, veganisten, woninghuurders en ga zo maar door? Groeperingen die je steeds meer hoort klagen over verschillende onderwerpen. Ik wilde wel eens weten hoe serieus al dat geklaag is.Lees verder “Nederland is geen gaaf land meer”

De politietruck is terug!

Eén van de sets die ik direct herkende uit de Lego doos was de 6348 politietruck aangezien deze bijna geheel intact nog in de doos zat. Vroeger was dit al één van mijn favorieten. De vrachtwagen heeft heel fraaie details zoals de dubbele cabine, het stoere hekwerk aan de voorkant, de beweegbare pootjes en hetLees verder “De politietruck is terug!”

3 leuke werkvoertuigen!

Om snel resultaat te halen zijn we begonnen met een paar kleine voertuigen. Mijn zoontje herkende al snel een laadbak van een kiepwagen en dus moesten we een kiepwagen bouwen. Ik wist nog dat deze een kenmerkend scharnierend chassis had. Dus even googlen en ja hoor, dit moet de 6532 zijn! Eigenlijk geen 80’s Lego,Lees verder “3 leuke werkvoertuigen!”

Trein weer (bijna) compleet!

Het eerste dat we uit de Lego doos hebben gemaakt, zijn natuurlijk de 2 ontbrekende wagons van de 7735, het bijbehorende autootje en het perron. Verrassend genoeg kregen we dit nog behoorlijk compleet!

Al mijn Lego teruggevonden!

Op het rommelkamertje bij mijn vader heb ik in een doos al mijn Lego teruggevonden! Deze week maar eens kijken wat ik daarvan nog allemaal kan bouwen. Een aantal dingen kan ik zo al zien:6542 Haven6397 Tankstation6398 Politiebureau7824 Treinstation6348 Politietruck Gelukkig heb ik nog een week vakantie!

Lampjes in de Legotrein!

Ergens hoopte ik dat ook de verlichting die ik vroeger in de trein kon inbouwen nog ergens uit zou komen. En vandaag kwam mijn zoontje terug van opa met jawel, de verlichting van de trein! Even kijken hoe deze ook alweer moet worden ingebouwd. O ja, hij past niet in dit model, alleen in deLees verder “Lampjes in de Legotrein!”

Vaccinatiedwang

“Het is niet de vraag of je besmet wordt, maar wanneer.” Dit zei demissionair minister Hugo de Jonge tijdens de laatste persconferentie, maar ook eerder al een aantal keer. Waar herd immunity in de allereerste coronatoespraak vanuit het torentje nog een slip of the tongue van Rutte was, is het nu, zonder het zo duidelijkLees verder “Vaccinatiedwang”

Vinexpromenade

Met ‘De Grote Doorbraak’ veranderde in 1960 het Heerlense centrum voorgoed. Door de tot dat moment gesloten westkant van de Bongerd open te breken, ontstond de Promenade. Het moest Heerlens meest prestigieuze winkelstraat worden. Twee warenhuizen vormden de eerste twee hoekstenen van de Promenade. Aangezien gesloten warenhuizen op dat moment mode waren, vestigde De GrandLees verder “Vinexpromenade”

Uitreiking MTB Trail Award meest duurzame trail

Vandaag was ik uitgenodigd voor de uitreiking van de MTB Trail Award voor de meest duurzame trail. Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg won deze award voor hun samenwerking met andere partijen en investeringen in natuurontwikkeling. Een zeer verdiende beloning voor het team van MOZL! Tijdens de bijeenkomst bij het Shimano Centre in Valkenburg werd mij door YouTuberLees verder “Uitreiking MTB Trail Award meest duurzame trail”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.