Blog

Grootstedelijke waanzin in het dorp Schaesberg

In de Limburger stond vandaag dit fraaie artikel over de wijk waar ik opgroeide. Achter De Winkel wordt hierin ‘een lesje voor Landgraaf’ genoemd 🙂 Destijds realiseerde ik het mij niet zo, maar nu ik de historie beter ken moet het natuurlijk heel vreemd zijn geweest die grootstedelijke hoogbouwflats in een dorp als Schaesberg…

Alternatieven voor TK-Maxx

Gisteren kondigde Hart Leers op Facebook de mogelijke sluiting van de TK Maxx in Heerlen aan. Oorzaak hiervan zou zijn dat de gemeente niet zou meewerken aan een betere zichtbaarheid van het TK-Maxx pand door de bomen voor het pand niet te kappen of snoeien en de vergunning van de eveneens in het zicht staandeLees verder “Alternatieven voor TK-Maxx”

Brunssum toont voorbeeld van de Heerlense School

Heerlen heeft een rijke architectuurhistorie, die het behouden waard is en waar in de toekomst verder op kan worden gebouwd. Michel Huisman en Francine Houben tonen dit aan met respectievelijk het Maankwartier en het nieuwe Heerlense stadskantoor. Om Heerlen te behouden van architecturale middelmatigheid, schreef ik met een aantal anderen het inmiddels aangenomen raadsvoorstel ‘De Heerlense School’.Lees verder “Brunssum toont voorbeeld van de Heerlense School”

Mijn favoriete karakteristieke Heerlense panden

Naar aanleiding van het boek 153 karakteristieke panden in Heerlen, vroeg De Limburger mij naar mijn mening over panden die karakteristiek zijn voor Heerlen. Ik koos niet voor de mooiste panden, maar wel voor de plekken in Heerlen die een verhaal vertellen. Daarbij mogen de kruising Willemstraat / Kloosterkensweg / Sittarderweg / Meezenbroekerweg, de stationstunnelLees verder “Mijn favoriete karakteristieke Heerlense panden”

Een arbitraire lijst karakteristieke panden

De rommelige Heerlense architectuur, met de juiste mensen kun je er uren over discussiëren. Mooi of lelijk, waardeloos of waardevol, karakteristiek of betekenisloos, iedereen kijkt er anders tegenaan. Recent benoemde wethouder Clemens het als zodanig nauwelijks gebruikte sportpark Kaldeborn nog tot gemeentelijk monument. Meer benoemingen zullen spoedig volgen, was zijn belofte. Een voorzet daarvoor levertLees verder “Een arbitraire lijst karakteristieke panden”

De commune

Hoewel mijn ouders allebei van Heerlen waren, kozen ze voor Schaesberg toen de heroïne via de Afcent Heerlen in haar greep kreeg. Het werd een gezinshuis in een typisch jaren ‘70 bloemkoolwijkje met woonerven waar huizen als communes rondom een zandbak en een grasveld waren gebouwd. Maar achter de huizen torende het gevaar boven deLees verder “De commune”

De vastgoedbaas en de politicus

Het duurde niet lang voordat de foute vastgoedbaas tegen zijn gesprekspartner uit de politiek in woede uitbarstte en de 3e aflevering van deze Heerlense online talkshow degradeerde tot één van de betere afleveringen van de Jerry Springer Show. Vanwege de coronamaatregelen waren Jerry en de beveiliger in deze Heerlense variant overigens gereduceerd tot dezelfde persoon,Lees verder “De vastgoedbaas en de politicus”

Leuk zo’n trappentoren, maar het Mijnmuseum pakt ‘Het verhaal van Heerlen’ nog veel groter aan!

Het gaat nu hard met het Verhaal van Heerlen! Vandaag kondigde de Gemeente Heerlen aan dat ‘Het Verhaal van Heerlen’ niet alleen verteld gaat worden in de nieuwe ‘experience’ van Visit Zuid Limburg, maar ook in het nieuwe Mijnmuseum! Hiervoor gaat het Mijnmuseum verhuizen naar het Peutz-pand waar ooit warenhuis Kneepkens was gevestigd, in de Dr.Lees verder “Leuk zo’n trappentoren, maar het Mijnmuseum pakt ‘Het verhaal van Heerlen’ nog veel groter aan!”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.