Het verhaal van Heerlen

Vorige week verscheen er weer eens een mooi artikel over Heerlen en het Maankwartier, deze keer in de Elsevier. Opnieuw een bevestiging dat Heerlen er op een positieve manier weer toe doet. Maankwartier bewoner Ruud maakte in het artikel een rake opmerking: ‘Heerlenaren zijn nogal ‘timide’ in het uitventen van hun stad.’ En daar heeft Ruud een behoorlijk groot punt.

Maar wat heeft Heerlen dan te bieden? Heerlen heeft een waanzinnig groot potentieel. Het is misschien niet de mooiste stad van het land, maar zeker wel één van de meest interessante. Zoveel tegenstellingen als in Heerlen, kom je nergens tegen. Een Romeins badhuis versus een modernistische glazen markthal versus het Maankwartier. Fraai versierde gevels volgens de Amsterdamse School versus functionele koopcentra. Waarde versus winst. Weggetrokken industrie versus kantoorcomplexen en straatkunst. Rijkdom versus armoede. En ga zo maar door. Alleen Heerlen heeft het verhaal van Heerlen.

Maar wat is dat verhaal van Heerlen dan? Lees het op ‘Ik ben in Heerlen, wat nu?!’ 

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s