Het verhaal van Heerlen

2 jaar geleden begon ik na een oproep met mijn columns op Ik ben in Heerlen: WAT NU?

Ik vond dat Heerlen wel wat trotser op zichzelf en haar geschiedenis mocht zijn; zowel op de rijke periode, de rauwe post industriële periode maar zeker ook hoe het er nu bij staat. Daarnaast waarschuwde ik ook dat Heerlen niet dezelfde fouten moet maken door weer opnieuw het verleden af te breken.

Ik ben erg blij dat dit nu ook politiek is opgepakt door de SP Heerlen. ‘Het verhaal van Heerlen’ stond al in het coalitieakkoord als aandachtspunt waar deze coalitie mee aan de slag moet. Daarvoor is het nu tijd.

Samen met Chris Hesse, Ron Meyer en stadsgenoten Mat Snijders en Maurice Hermans schreef ik de afgelopen weken voor de gemeenteraad het initiatiefvoorstel ‘De Heerlense School en Het Verhaal van Heerlen’.

Met dit voorstel krijgt de gemeente Heerlen (en daarmee indirect ook de inwoners) weer grip op nieuwbouwprojecten in de stad door eisen te stellen aan deze projecten. Ook wordt het verhaal van Heerlen beter zichtbaar voor iedereen in de stad. Zo slaan we met dit voorstel 2 vliegen in 1 klap.

Wat ‘Het verhaal van Heerlen’ precies is, lees je in het krantenknipsel hieronder. Of in dit artikel.

image

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s