Oma’s verjaardag

Ik was net naarstig op zoek naar wat bloginspiratie, toen ik het bekende envelopje rechtsonder in mijn scherm zag. Ik klikte er direct op, het was een mailtje dat was verstuurd via afspreken.nl.

Met enige verbazing lees ik dat mijn moeder graag de afspraak ‘90e verjaardag van oma’ wilt plannen via afspreken.nl. Nou dacht ik dat ik een redelijk gevorderde lifehacker was, maar bij deze ben ik nu officieel ingehaald door mijn eigen moeder.

De laatste tijd weet mijn moeder mij steeds vaker te verrassen met dit soort overmatig internetgebruik door 50 plussers. Ik durf wel te zeggen dat ik het eigenlijk steeds gevaarlijker vind worden, die Apple gadgets in de handen van een 50 plusser. Met al die functionaliteiten in zo’n apparaat is het natuurlijk ook lastig kiezen wat de juiste manier van het overbrengen van de boodschap is, als je niet met de technologie bent opgegroeid.

Ik vraag mij dan ook weleens af wat er opeens mis is met good old e-mail of telefoon. Ja mam, er zijn dus nog dingen waarvoor wij wel de voorkeur geven aan een telefoongesprek, en de verjaardag van oma is er daar één van. Maar als jij graag wilt dat ik het via internet doorgeef, bij deze: Mij schikt 11 december, de dag die oma 90 jaar geleden zelf heeft uitgekozen.

Ondertussen weet ik ook al een kado voor oma: Een iPad. Om te voorkomen dat mijn moeder straks niet meer met haar moeder kan communiceren. Bovendien kan oma dan voor haar 91e verjaardag zelf ook aangeven voor welke dag ze een voorkeur heeft, ondanks haar zeer flexibele agenda. Al weet je met die Parkinson natuurlijk nooit waar die vinger op het scherm gaat landen.

Of zou ze internet gebruiken zoals het hoort en een Facebook eventje aanmaken ter ere van haar 91e verjaardag? Dan hoop ik voor politie Heerlen dat ze het Project X vinkje niet vergeet. Voor je het weet staat heel Heerlen vol met rollators uit het hele land. Blijft toch link die 50-plussers met een Apple gadget.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s