Als ze er niet is

Dit weekend had ik een mannenweekend. Geen mannen-mannenweekend maar een alleen-mannen weekend. E had namelijk meidenweekend en was met twee andere meiden naar Marokko. Inderdaad Marokko, dat land waar al die mannen met een allochtoon uiterlijk vandaan komen. Er zijn vrouwen die in Nederland niet in het donker over straat durven vanwege die paar mannen met een allochtoon uiterlijk die we in dit land hebben en er zijn dus vrouwen die voor hun plezier naar het land van mannen met een allochtoon uiterlijk gaan. Ik had er ook even mijn bedenkingen bij, maar daar leert ze van dacht ik toen maar.

Zij naar Marokko en ik had dus een mannenweekend. Een weekend waarin ik ongestoord mannendingen kon doen. Laat ik mijn dagen even met jullie doornemen. Zaterdagochtend heb ik gegamed. Zaterdagmiddag overigens ook. Aan het eind van de middag heb ik voor de afwisseling een uurtje de kwalificatie van de F1 gekeken. Om daarna weer verder te gamen, totdat het tijd was voor de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden. En daarna nog even verder gamen. Heerlijk zo’n dag waarin je ongestoord mannendingen kunt doen.

Zondag wilde ik eigenlijk ook gamen, maar had ik iets anders voor mezelf gepland. De Achterhoekrit van de Mini Seven Club. Hoewel er ook vrouwen zijn die dit heel leuk vinden, is het toch wel een beetje een mannending. Het is rally rijden maar dan binnen de grenzen van de wegenverkeerswet, behalve een lichte overschrijding van de maximum snelheid dan. Zo’n ding waar je als klein mannetje van droomt en je als grote kleine man eindelijk mag doen.

Ik ben hierin gerold tijdens mijn studententijd, toen ik ook een Mini Cooper (of eigenlijk geen Cooper maar wel een Mini) had en we, mijn vriendin en ik, het hele jaar door rally’s reden. Een jaar of 5 geleden zijn alle Mini’s de deur uit gegaan, dus ook geen rally’s meer. Maar afgelopen Zondag mocht ik dus weer bij iemand in de Mini stappen om te gaan rally rijden.

En wat was het een mooie dag. Heel veel mensen gezien die ik al 5 jaar niet meer had gezien maar ook geen spat veranderd waren. Dat heerlijke stuiterende gevoel van de Mini, het zoeken van de juiste route en de gezonde spanning bij het bekend maken van de uitslag. Wat blijft dit toch een mooi (vooral mannen)spelletje. Heerlijk.

Eenmaal thuis was ik mooi op tijd om de grote jongens van de F1 weer aan het werk te zien, gevolgd door de Eredivisie wedstrijden van de zondag om vervolgens nog wat te internetten (je kent het wel). Heerlijk zo’n dag waarin je ongestoord mannendingen doet. Maar wat is het dan toch ook weer heerlijk als het dan weer Dinsdag is en ze er weer, gelukkig heelhuids, is. Want als ze er niet is, ja dan…. Juist, ja. Dat.

Meer over rallyrijden (of rittensport zoals het eigenlijk heet maar dat klinkt weer erg 60-plus, geheel in lijn met de meeste beoefenaars wat overigens weer geheel onterecht is), kijk op de site van de Nederlandse Rittensport Federatie.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s