De testruimte van de banketbakkerij

In een voorgaande post heb ik al eens beschreven waar ik bij de banketbakkerij dagelijks mee bezig ben. Als je dat hebt gemist: De banketbakkerij is heel goed in het ontwikkelen van nieuwe recepten. Het unieke is dat deze recepten niet worden bedacht door de banketbakkerij maar door de klanten van de banketbakkerij. Langzaam maar zeker wordt het gehele bedrijfsmodel hierop gebaseerd. Daarom heeft de banketbakkerij rondom deze basis al een aantal faciliteiten ontwikkeld om het bedenken van recepten te stimuleren.

Een van deze faciliteiten is de testruimte. Eigenlijk is de testruimte een beetje vreemde ruimte vol met oude apparaten. Apparaten die niet goed genoeg meer zijn voor serieproductie maar nog goed genoeg om testproducten te maken. Klanten kunnen in deze ruimte hun zelf bedachte recepten testen en doorontwikkelen. De testruimte is een unieke service in de markt waarmee de banketbakkerij haar klanten ondersteunt in het sneller en makkelijker ontwikkelen van recepten, met de kennis van de mensen van de banketbakkerij.

Tot vandaag tenminste. Vandaag besloten twee afdelingsmanagers met al hun goede bedoelingen de testruimte af te breken. Zo’n hok vol oude apparaten laten onze concurrenten toch ook niet aan hun klanten zien? Gelukkig kon ik daar nog net een stokje voor steken. Het zijn niet de moderne apparaten voor serieproductie die deze banketbakkerij beter maakt dan alle andere. Het is juist de inzet van de oude apparaten die net dat beetje extra ondersteuning geeft dat sommige klanten missen en precies past bij wat de banketbakkerij doet. Het helpen ontwikkelen van de lekkerste recepten.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s