Generatieclash

Wat doe je als goede burgervader als 1 van jouw inwoners besluit om voor haar sweet sixteen al haar Facebook vrienden uit te nodigen? En de vrienden van haar vrienden en die weer hun vrienden? Dan zorg je dat je een goede gastheer bent. Je geeft Merthe de sweet sixteen party van haar leven. Een party waar zelfs MTV niet aan kan tippen (is this the only car I get?).

Een goede burgervader regelt een podium waar Merthe op kan staan als haar Facebook vrienden en de vrienden van hun vrienden haar ‘Lang zal ze leven’ toezingen. Dan een uur flink feest. Gebroeders Ko ofzo. Toet Toet Toeter op m’n waterscooter. Daar houd je 1500 zestienjarigen wel een uurtje mee bezig. Merthe het podium weer op ‘Jongens bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen maar het feestje gaat vanaf nu verder in Groningen. Dag vriendjes en vriendinnetjes, tot de volgende keer maar weer’. Feestje gevierd en iedereen gaat weer lekker door met leven.

Maar deze burgervader besloot het anders te doen. Zo’n groot feest dat kan natuurlijk niet in zo’n nuchter Grunings durp. Haren is een rustig durp en daar mag ook deze vrijdagavond geen uitzondering op zijn. Daarom belde hij zijn eigen vrienden. En die belden weer hun vrienden.

Het gevolg? Een confrontatie van de Facebook generatie en de generaties ervoor. En dat in real life. Ouch!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s