De banketbakkerij

Vandaag mijn eerste werkdag bij de banketbakkerij, na 3 heerlijke weken vakantie. Het voelde heerlijk om weer terug te zijn. Terug aan het werk, terug naar de grote uitdaging.

Net als veel banketbakkerijen heeft ook deze banketbakkerij last van de crisis. Er wordt minder geld uitgegeven waardoor ook de vraag naar taarten van de banketbakkerij sterk is afgenomen. Vroeger was de banketbakkerij echter beroemd om haar bijzondere en lekkere taarten. Maar de laatste jaren lukt het steeds minder vaak om bijzondere taarten te bakken waar het publiek van smult. In plaats van de smaaktrend te zetten, is de banketbakkerij steeds vaker gedwongen om de smaaktrend te volgen die wordt ingezet door andere banketbakkerijen.

Stap voor stap wilt de banketbakkerij nu weer de banketbakkerij worden die de smaaktrend zet. En langzaam begint dit proces vorm te krijgen. Niet doordat de banketbakkerij nieuwe recepten heeft ontwikkeld die in de smaak vallen bij het publiek, maar doordat de banketbakkerij sinds kort de basisprincipes van haar oude succesvolle recepten beschikbaar heeft gemaakt via internet, als eerste banketbakkerij van Nederland.

Hierdoor kunnen de klanten van de banketbakkerij nu zelf recepten aanleveren, die worden geperfectioneerd door de kennis en ervaring van de mensen van de banketbakkerij. Door haar kennis te delen met haar klanten heeft de banketbakkerij een nieuwe stroom aan inspirerende recepten aangeboord, die nog eens wordt vergroot door deze te combineren. Langzaam wordt het tijd om ook de rest van Nederland van deze nieuwe recepten te laten proeven en te inspireren om hun eigen unieke recept te bedenken.

En laat dit nu allemaal mijn uitdaging zijn, alleen dan niet bij een banketbakkerij… Heerlijk, morgen weer een dag.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s