Mijn 1% ontwikkelingshulp, geef ook 1%!

Laatst zat ik gewoon wat te lezen en surfen over het internet. Opeens struikelde ik over een link naar een juweeltje van het internet. Een crowdfunding platform voor ontwikkelingshulp, de 1% Club. Internet op z’n best!

Alleen doneren vind ik echter te makkelijk. En dat is geen probleem bij 1% Club. Het mooie van dit platform is namelijk dat je ook 1% kan dóen. Mijn keuze is daarvoor is gevallen op het project ‘Nooit meer blut dankzij een waterput’. Een mooi project met als einddoel een waterput voor een kinderdagverblijf in Mombasa, Kenia.

Het water uit de put wordt verkocht, water dat nu nog wordt ingekocht. Hierdoor krijgt het kinderdagverblijf een inkomen waardoor het minder afhankelijk is van donaties. Een heel mooi doel, vind ik zelf. Mijn 1% doen bestaat uit het opzetten van een social media strategie voor dit project. Dus heeft Cecil Kids, de organisatie achter het kinderdagverblijf, sinds kort een mooie Facebook fan pagina!

Vanaf nu zijn hier alle gebeurtenissen rondom het kinderdagverblijf te volgen en blijkt eigenlijk nu al dat de waterput broodnodig is… Dus: like Cecil Kids op Facebook en geef ook 1% via de project page op de 1% club!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s