Je tablet veranderen in een persoonlijk tijdschrift

Gisteren blogde ik waarom het lezen van blogs zo leuk is. Vandaag een aantal manieren om het lezen van blogs leuker en makkelijker te maken.

Het lezen van blogs kan door de favoriete blogs 1 voor 1 af te gaan om te kijken of er nieuwe posts zijn geplaatst. Dat kan natuurlijk makkelijker. Je raadt het al, daar zijn (best veel) tooltjes voor beschikbaar die dit voor je doen. Deze heten RSS readers en Google reader is daar een voorbeeld van. Natuurlijk is er ook een Google reader app voor Android.

Met een RSS reader is het mogelijk om blogs in te delen in categorieën. Hierdoor zijn berichten van verschillende blogs rondom hetzelfde thema in chronologische volgorde achter elkaar te lezen. Dan begint het al aardig op een tijdschrift te lijken.

Om het lezen nog leuker te maken zijn er apps die het allemaal net even iets fijner weergeven. Voorbeelden hiervan zijn Flipboard voor de iPad en Feedly voor Android. Deze apps synchroniseren met Google reader en hebben een mooiere gebruikers interface dan Google Reader waardoor lezen echt leuk wordt.  

Nu nog inhoud vinden voor het tijdschrift. Over ieder mogelijk onderwerp is er wel een blog. Gewoon even een onderwerp gevolgd door het woord “blog” intypen in Google en kopiëren en plakken maar met die internetadressen. Denk niet alleen aan blogs over hobby’s of werkveld maar ook over hele algemene dingen zijn leuke blogs te vinden, zoals tv kijken of je woonplaats. Als eenmaal een leuke blog is gevonden wordt het nog makkelijker, de meeste blogs rondom hetzelfde onderwerp noemen elkaar in de blogroll, een lijst met gerelateerde blogs. Blogposts bevatten ook vaak linkjes naar gerelateerde blogs, op die manier groeit het tijdschrift terwijl je leest.

Veel digitaal leesplezier!     

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s