Bloggerdeblog

Ik ben nu een dikke week lekker bezig. Maar waarom eigenlijk? Hier 5 redenen:

 1.       Anderen doen het ook.

Zoals Alexander, Ernst-Jan, Herman, Elja en nog veel meer mensen. Dit is natuurlijk een hele slechte reden. Laat ik het anders zeggen: Blogs lezen is leuk. Het verbreedt mijn wereld. Het laat mij nadenken over dingen waarover ik anders nooit na zou denken. Invalshoeken worden anders. Er wordt ruimte gecreëerd om dingen op een andere manier te bekijken en waarderen. Dingen waar ik eerst niet het nut van inzag worden opeens mooi, interessant, spannend, leuk ofjuisthettegenovergestelde. En geven is nog leuker. Zoals Jochem Meyer laatst zei in het tv programma ‘24 uur met’: “Ik ben een pleaser en ik ben er nog trots op ook.”

 2.       De wereld wordt groter.

Dat vind ik leuk. Maar waarom vind ik dat leuk? Door dingen op te schrijven, worden gedachten gestructureerd. Het geeft aandacht voor het detail, want details maken dingen interessant, mooi spannend ofjuisthettegenovergestelde. Op die manier krijgt alles een verhaal. Feiten worden opeens inspiratie, een internetpagina is het doek voor het schilderij en dat maakt de blogger tot kunstenaar. En het mooie is, iedereen wordt door dezelfde dingen op een andere manier geïnspireerd. Waarom dan die inspiratie niet uitwisselen om elkaar op die manier weer opnieuw te inspireren?

 3.       Soms meer dan 140 tekens nodig zijn.

Met Twitter en Facebook is het heel gemakkelijk om via een linkje anderen te wijzen op iets leuks, origineels of inspirerend. Er zijn mensen die daarom roepen dat bloggen dood is. Maar soms zijn dingen niet gewoon leuk, origineel of inspirerend. Dan is een beetje meer uitleg en verdieping nodig. Dan moet het verhaal erbij worden verteld om het in de juiste context te plaatsen.

 4.       Het kan.

Voor het intenettijdperk was het bereik maar klein, tenzij iemand het nodig vond een tv camera voor je neus te zetten. Met de komst van het internet kan iedereen dat podium creëeren. Toen websites nog moeilijk waren om te bouwen, konden alleen nerds dat. Dankzij tools als TumblrWordPress en Blogspot kan iedereen het. Het enige dat dan nog nodig is, is inspiratie. En dat laatste heeft iedereen, al is het soms even zoeken.  

5.       De wereld is groter dan Facebook.

En in de wereld buiten Facebook is de vraag naar inspiratie veel groter. Met 16 miljoen Nederlanders moet er toch wel iemand zijn die ik kan inspireren, lijkt me. Maar eigenlijk is dat niet belangrijk.

Dit lijkt me genoeg stof tot nadenken voor vandaag. Ofjuisthettegenovergestelde?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s