Nucleaire krachten

Vet hè. Sinds kort hebben we er weer een supergave feature bij in Heerlen. Ik heb het over die gekke rode zuil met hendel die sinds het begin van deze maand op het pleintje achter het gemeentehuis staat. Het schijnt dat je door die hendel naar beneden te bewegen een krakkemikkige kerncentrale uitschakelt die zo’n 70 kilometer verderop in België staat. De techniek staat voor niks tegenwoordig.

Ik begrijp die Belgen wel. Het is natuurlijk veel veiliger om die slecht onderhouden kernbom op ruime afstand te bedienen. Maar waarom ze die bedieningsknop uitgerekend op een pleintje achter het Heerlense gemeentehuis hebben gezet en niet nog wat verder weg, dat weet ik ook niet. Het ding schijnt ook te beschikken over nogal wat ‘easter eggs’, verrassende functionaliteiten die door de maker in het ding zijn verborgen.

Over welke nucleaire krachten beschikt deze zuil? Lees de hele column op Ik ben in Heerlen, WAT NU?!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s