Geen kaarten

Voor afgelopen weekend had ik 2 goede excuses om een feestje te missen. De eerste was dat de kaarten in een mum van tijd waren uitverkocht. De tweede was dat ik überhaupt kaarten moest kopen.

Die tweede zal ik even toelichten. Voordat ik terug naar Heerlen verhuisde, nu ruim een jaar geleden, woonde ik in Tiel. Hoe dat precies zo is gekomen zal ik je besparen. Ik woonde in Tiel, punt. In Tiel noemen ze Parkcity Live ‘Appelpop’. In de tweede week van september staan daar 2 dagen lang op 3 podia dezelfde Nederlandse A artiesten en buitenlandse B artiesten als op Parkcity Live. Eigenlijk is er maar 1 verschil: Bij Appelpop is de toegang GRATIS. Je betaalt niets. Nada. Niente! 

Uitverkocht? Bestaat daar niet. Je kunt daar gewoon altijd naar binnen lopen. Hoe ze dat daar in Tiel doen weet ik niet precies. Iets met heel veel vrijwilligers, goede sponsoring en een beetje duurder bier zorgen ervoor dat iedereen gewoon naar binnen kan lopen. Dat maakt Appelpop zo speciaal dat 3FM jaarlijks vrijkaartjes voor het festival weggeeft aan al haar luisteraars. Dat iedereen toch al gratis naar binnen mag, doet er voor 3FM niet zoveel toe.

Dit weekend zag ik veel foto’s voorbij komen van mensen die het erg gezellig hadden op Parkcity Live voor 60 Euro. Op zich prima voor 2 dagen plezier. Ikzelf heb eigenlijk meer met festivals die een beetje meer eigenwijs zijn. Festivals die geen dingen doen omdat het zo moet, maar gewoon omdat het kan. Vooral omdat ik er dan ook nog gewoon naar toe kan als ik even niet op heb zitten letten. Ik vind dat gewoon prettiger, zeg maar. Misschien moeten de organisatoren van Parkcity Live in september eens in Tiel op cursus gaan…

Dit weekend is het gras van het Bekkerveld weer gratis toegankelijk. Om te picknicken ofzo. Mocht je er 25 euro voor over hebben om te picknicken, dan kan dat ook, aan de andere kant van de stad. In het Aambos is A Night in the Woods.  Er zijn er nog kaarten, ook voor mensen die even niet op hebben zitten letten. Krijg je er muziek, film en foodtrucks bij. Voor de dansers is zaterdag Essential op Coriopolis. Hier zijn nog kaarten voor 30€. De week erna is het zowel in Aambos als het Bekkerveld en Coriopolis weer gewoon gratis toegankelijk. Dan moet je wel weer je eigen film, muziek en foodtrucks meebrengen. 

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s