Waarom wachten?

Vandaag las ik dit artikel van Edwin Vlems. Om zijn toekomstige klanten te bereiken wacht hij blijkbaar tot iemand aan Google eindelijk eens een vraag gaat stellen waarop zijn werkgever een antwoord heeft. Nou heb ik best veel geduld, maar zoveel toch echt niet. 

Volgens Edwin stellen mensen hun vragen eerst aan Google. Dat betwijfel ik. Ik denk dat ze een vraag eerst aan hun directe omgeving stellen, aan andere mensen dus. Als dat geen bevredigend antwoord oplevert, pas dan gaan ze Googelen.

Dus in plaats van wachten op een vraag, zorg ik liever dat die ‘andere mensen’ over mijn werkgever praten. Bijvoorbeeld als iemand ze iets vraagt. Dat moet de ‘gevraagde persoon’ wel weten dat wij daar antwoord op kunnen geven. Bijvoorbeeld via ons handboek, onze mensen of onze blog. Het is dus mijn taak, deze ‘andere mensen’ te voorzien van zoveel mogelijk kennis over onze kennis.   

Mensen vragen overigens niet alleen. Ze beginnen ook wel eens ‘zomaar’ tegen elkaar te praten. Natuurlijk is ‘zomaar’ niet zomaar. Dat ‘zomaar’ kun je beïnvloeden. Mensen praten namelijk graag over exceptionele ervaringen. En exceptionele ervaringen kun je creëren. Dus waarom wachten?

Donderdag spreekt mijn collega op een congres. Ik hoop dat hij zijn publiek een exceptionele ervaring weet te bieden!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s