Update: Censuur van het Nederlandse internet

Een maand geleden schreef ik deze blog over de strijd van Stichting Brein en het onbereikbaar maken van bepaalde websites vanuit Nederland. Ik sloot af met de vraag welke politieke partij een vrij toegankelijk internet in haar verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

De stichting Bits of Freedom, vooral bekend van haar strijd voor meer privacy voor internetgebruikers, heeft blijkbaar ook internetvrijheid hoog op haar agenda staan en is een lobby gestart bij verschillende politieke partijen om internetvrijheid toe te voegen aan de verkiezingsprogramma’s. Met succes, zelfs een hervorming van het auteursrecht wordt benoemd.

Hulde voor Bits of Freedom dus in deze, de vraag blijft echter of politieke partijen een vrij internet écht belangrijk vinden en daadwerkelijk het blokkeren van websites bij wet gaan verbieden.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s