Socialympics

Gisteren zijn de eerste Socialympics geopend. De eerste Olympische Spelen waarin, naast het publiek, nu ook sporters en begeleiders social media massaal hebben omarmt om ervaringen te delen en hun sport te promoten.

Voor het eerst zullen vanuit Londen de laatste nieuwtjes niet alleen via persconferenties en interviews ons bereiken, maar zal het laatste nieuws vooral in de vorm van korte berichten, foto’s en filmpjes via de social media kanalen van sporters zelf naar buiten komen.

Dat betekent dat we niet alleen via de tv het nieuws van het hockeyveld en het zwembad kunnen volgen, maar dat we ook kunnen volgen wat er gebeurd op de worstelmat of tijdens trainingen. Ik ben erg nieuwsgierig welke atleten hun verhaal het beste weten te vertellen en op die manier de aandacht op hun sport weten te vestigen. Het Amerikaanse zwemteam is in ieder geval alvast begonnen:

Het verrast mij niet als we, dankzij social media, aan het eind van deze spelen massaal zitten te kijken naar een sport waar nu nauwelijks interesse voor is. Ik zet hiervoor in op vrouwenvoetbal. Team USA heeft namelijk niet alleen een Dream Team bij het mannen basketbal, maar ook bij het vrouwenvoetbal.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s