Tweets uit de tour

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het theaterpodium of het tv scherm is social media een podium dat voor iedereen beschikbaar is, zonder uitzonderingen. Beschikbaar voor iedereen van bekende tv-persoonlijkheden, artiesten en sporters tot onbekende ambtenaren, vrijwilligers en werklozen. Hierdoor is meer en ongefilterde informatie beschikbaar van iedereen die gebruik maakt van dat podium. En dat levert erg mooie dingen op, vind ik.

Zo is informatie uit eerste hand, die voorheen alleen voor journalisten beschikbaar was, nu voor iedereen beschikbaar. Hierdoor worden de verhalen van mijn Tourhelden nog mooier en maak ik ook kennis met de mens achter de atleet. Bijvoorbeeld na de tumulteuze etappe van gisteren, die met de vele valpartijen:

http://storify.com/rhrnl/reacties-massale-valpartij-tour-de-france-etappe-6.js

En het leuke van de categorie onbekenden is dat je ook tot de categorie bekenden kan behoren. Al is het maar voor een beperkt publiek. Mocht je dat willen tenminste.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s