De ov-chipkaart is zó jaren ’90

Ik ben tegen de OV chipkaart. Ik heb dan ook geen OV chipkkaart. En ik wil ook geen OV chipkaart. Ik wil mijn OV reis betalen op het moment dat ik met het OV reis. Gewoon ‘boter bij de vis’. Net als appels. Of een trui.

Op die stomme OV chipkaart moet ik minimaal 20€ zetten om een kort ritje met de trein te maken. Geld dat ik NS betaal, waar ik niet direct iets voor terug krijg. Dat wil ik dus niet.

Waarom maken onze OV bedrijven eigenlijk gebruik van zo’n ouderwetse techniek? Een chipkaart waarop ik krediet kan zetten? Weer een pasje erbij. Weer een pasje bij de oude spaarkaarten die in de jaren ‘90 zoveel werden uitgedeeld. Ik begrijp dat echt niet.

Dat in een tijd waarin ik met mijn mobiele telefoon overal ter wereld kan inchecken op foursquare. Waarom dan niet op stations? Ik check in, geef aan waar ik naar toe wil en reken meteen bij het inchecken het gepaste bedrag af. Veilig, makkelijk en handig. Ik tevreden, OV bedrijven tevreden, wat willen we nog meer?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s