Brand? Eerst check ik Twitter…

Afgelopen donderdagavond. Op mijn tablet zie ik via de app Tweetdeck berichten binnenkomen over een brand in een restaurant in Passewaaij, de vinexghetto die graag bij Tiel wilt horen. Via 144 tekens en foto’s krijg ik een uitgebreid verslag van alles wat er gebeurd in Passewaaij.

Fantastisch vind ik dat. Door een aantal stadsgenoten te volgen op Twitter en de #Tiel column in Tweetdeck weet ik altijd wat er gaande is in de buurt. Van leuke kleine wetenswaardigheden zoals een recensie in 144 tekens van dat nieuwe restaurant of winkel, tot het laatste grote nieuws. Via Twitter weet ik bijna alles, meteen. Heerlijk! Op die manier weet ik precies waarvoor ik waar moet zijn in de stad. 

24 uur later. Vrijdagavond, rond 9 uur. “Het lijkt wel of ik brandlucht ruik.” “Er zal wel iemand aan het barbecuen zijn.” Antwoord ik. Toch pak ik even mijn tablet. Daar lees ik dat er inderdaad brand is in het centrum van Tiel, ongeveer 300 meter van mijn huis. Dan pas kijk ik uit het raam en zie een dikke rookpluim over mijn huis trekken. Snel kruip ik in de rol van de tweeps in Passewaaij een dag eerder. Ik meld dat het gaat om een grote brand en de locatie van de brand. Samen met anderen werk ik aan een uitgebreid verslag, hier een korte samenvatting daarvan:

http://storify.com/rhrnl/brand-tiel-25-mei-2012.js?header=false

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s