Over 5 jaar geen laptops meer?

Vandaag heb ik de eerste cursusdag gehad voor mijn marketing opleiding. Heerlijk zo’n dagje aanrommelen met vakgenoten. Natuurlijk is zo’n dag een mooie gelegenheid voor leuke discussies. De mooiste stelling was dat de laptop over 5 jaar niet meer bestaat. Met de stormachtige opkomst van tablets, waren hier veel medestanders voor te vinden. Ik denk echter dat er over 5 jaar gewoon nog laptops zijn.

Een tablet is een fantastisch apparaat om informatie mee te consumeren, oftewel lezen. Het produceren van veel informatie, oftewel typen, is een drama. Ik zie mij echt niet 8 uur per dag op een tablet rammen. Daarvoor is een laptop toch een stuk beter apparaat, hoewel die ook niet heel erg ergonomisch verantwoord is. Wel zullen laptops eigenschappen van tablets overnemen. Eigenlijk gebeurd dat nu al met de zogenaamde ultrabooks, ultra dunne en lichte laptops die de goede eigenschappen van tablets en laptops combineren. Misschien moet de stelling wel worden omgedraaid!

Zijn er door de komst van ultrabooks over 5 jaar nog wel tablets? Ik denk het wel. Een tablet is een superhandig apparaat voor het consumeren van informatie en schrijven van korte teksten. Daarom zal de tablet blijven bestaan, een laptop blijft toch een onhandig ding om alleen informatie te lezen. Een nieuwe innovatie is nodig om beide apparaten van de aardbodem te laten verdwijnen, net als desktops. Een product dat nog handzamer en ergonomischer is dan de huidige apparaten. Een virtueel scherm en virtueel toetsenbord verpakt in een bril ofzo. We zullen het zien over een jaartje of 5…

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s