Energie die het leven aangenamer maakt

Niets is zo lekker als thuiskomen in een warm huis. Uit de warme auto, meteen naar binnen, jas uit en lekker neerploffen op de bank. Gisteren, toen ik thuis kwam na een weekend Limburg, kwam ik thuis in een koud huis. Uit de lekker warme auto. Snel de thermostaat op standje ‘lekker warm’. Twijfel over jas uit of nog even aan. Iets te doen zoeken omdat het nog te koud is om stil op de bank te gaan zitten. Fijn is anders.

Gelukkig heeft Essent de e-thermostaat uitgevonden. Daarmee kan via een app op je mobiel onderweg alvast de thermostaat worden aangezet. Briljante uitvinding en gratis voor nieuwe klanten. Eén probleem echter: Ik ben al klant bij Essent. Ik ben een slaper zoals Johan Derksen dat noemt. Iemand die al jaren teveel betaalt bij dezelfde energiemaatschappij. En voor mensen die slapen bij Essent vraagt Essent 150 euro voor een e-thermostaat. Wacht even, dus zo gaat Essent met trouwe klanten om. Mensen die jarenlang teveel betalen (volgens Johan), betalen ook nog eens 150 euro voor iets dat anderen gratis krijgen. Mensen die voor een duppie, een tientje of nog iets meer overstappen naar een andere maatschappij!

Ik slaap niet voor niets al jaren bij Essent. Ik verwacht van een energiemaatschappij dat ze mij energie geven. Als het kan een beetje betrouwbaar, dat ik verder weinig last van ze heb en dat ze het mij zo gemakkelijk mogelijk maken. En dat lukt Essent best goed. Rekeningen zijn altijd juist, weinig onaangename verrassingen en het jaarlijks doorgeven van de meterstanden gaat snel en gemakkelijk.

Als ik dan om mij heen ga kijken zie ik andere energiemaatschappijen die goedkoper energie aanbieden, waarbij ik dan maar moet hopen dat ik verder geen last van ze heb. Ook zijn er energiemaatschappijen die een andere kleur energie aanbieden, waarbij groen erg populair is. Weer andere energiemaatschappijen bieden een stukje zekerheid in de vorm van vaste tarieven waarbij ik, denk ik, zeker weet dat ik vast te veel betaal. Weer een andere maatschappij denkt met mij mee hoe ik energie kan besparen. Geen idee waarom ze dat doen als hun eigen doelstelling het tegenovergestelde is. Kortom, geen goede redenen om over te stappen.

Maar een e-thermostaat is dat voor mij wel. Was er maar een energiemaatschappij die mij het leven aangenamer maakt. Een energiemaatschappij die gewoon mijn huis verwarmt omdat ik dan niet in de kou moet zitten. Die mij gewoon van stroom voorziet omdat ik dan niet met kaarsen in de weer moet. Een maatschappij die gemakkelijk en efficiënt een foutieve rekening corrigeert, zonder 10 brieven te sturen. Ketel kapot? Geen probleem, met één druk op de knop komt er een monteur of kan een nieuwe worden geleased of gekocht. Mijn dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen? Geen probleem, kan ook met 1 druk op de knop worden geregeld. En af en toe een nieuw stukje innovatie die mij het leven op energiegebied weer een stukje aangenamer maakt, zoals een e-thermostaat. Daar wil ik dan best voor betalen. Als andere klanten het maar niet gratis krijgen. Geen probleem dat daar een iets hogere rekening tegenover staat, Johan.

 De energiemaatschappijen schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond, maar er is dus nog steeds ruimte voor vernieuwende concepten. Wie-o-wie  wordt de energiemaatschappij die het leven aangenamer maakt? Ik sta te trappelen om over te stappen. Tot die tijd overweeg ik serieus om mij af te melden bij Essent en onder de naam van mijn vriendin weer aan te melden. Beetje omslachtig om klant te blijven bij Essent.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s