De vastgoedbaas en de politicus

Het duurde niet lang voordat de foute vastgoedbaas tegen zijn gesprekspartner uit de politiek in woede uitbarstte en de 3e aflevering van deze Heerlense online talkshow degradeerde tot één van de betere afleveringen van de Jerry Springer Show. Vanwege de coronamaatregelen waren Jerry en de beveiliger in deze Heerlense variant overigens gereduceerd tot dezelfde persoon, wat bij mij als kijker af en toe tot wat verwarring leidde. 

De politicus liet het getier van de vastgoedbaas ogenschijnlijk gelaten over zich heen komen, wetende dat het niet de woorden zijn die bij het publiek blijven hangen, maar de beelden. En dat er nog wel wat gelegenheden zullen komen om deze beelden uit het archief op te duikelen.

Terwijl ik naar het scherm keek schudde ik mijn hoofd. Wat moet deze stad worden met deze mannen? Tot ik mijn gedachten in een breder perspectief plaatste en alleen nog maar kon glimlachen. Het zijn niet deze mannen op dit podium die deze stad maken. De mensen die de stad maken, dat zijn wij!

Wij, degenen die bezit nemen van de bankjes in de fraai bloeiende parkjes van het Maankwartier.

De vader die zijn kind voor het grote raam in de stationshal zet.

Iedereen die een ijsje eet op één van de bankjes achter de marktkramen op de Promenade. 

Het stel dat na het hardlopen fruit koopt op de markt.

De stadstuinierders die nieuwe planten zaaien. 

De kunstenaar die aan zijn nieuwe project begint.

De streetart hunter die het laatste werk van Yasja fotografeert.

En al die anderen. Díe maken de stad. 

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s