5 tips om te doen in Maastricht

  1. Winkelen

Maastricht is een uitstekende winkelstad. Het winkelgebied is te vinden tussen het De Markt, Het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein met de Grote Staat (zonder r!) als belangrijkste winkelstraat. De winkelcentra Entre Deux, tussen het Vrijthof en de Markt en Mosae Forum, achter het gemeentehuis op de Markt, combineren ondanks hun moderne uitstraling goed met de rest van het centrum van Maastricht.

 

Ga zeker even kijken in Het Kookhuis aan de Maas aan de Markt in een voormalig bankgebouw. In de voormalige kluis is de koopjeskelder te vinden, die je zeker niet mag missen! Ook de moeite waard vanwege de locatie is boekhandel Dominicanen in de voormalige Dominicanenkerk, naast winkelcentrum Entre Deux.

 

  1. Terrasbezoek

Een bezoek aan Maastricht is niet compleet zonder even op het terras te zitten en te kijken naar het bijzondere volk dat allemaal voorbij komt. Wist je dat Maastrichtenaren zich nog speciaal ‘aankleden’ voordat ze naar de stad gaan?

Het Vrijthof is de meest bekende plek om een terrasje te ‘pikken’. Maar ook de Markt en het Onze Lieve Vrouwenplein zijn voldoende terrassen en bezienswaardigheden.

 

  1. Wandel langs de stadswallen

Langs de stadswallen zijn mooie parken aangelegd en aan de andere kant van de stadswal is het heerlijk struinen door de kleine straatjes langs de Jeker, die hier door de stad stroomt. De lekkerste vlaai eet je bij de Bisschopsmolen.

 

  1. Boottocht over de Maas.

Vanuit Maastricht is het mogelijk om meerdere boottochten te maken, uiteenlopend van 1 uur tot een hele dag of een avond. Met de boot naar Luik behoort zelfs tot de opties!

 

  1. Bezoek de Sint Pietersberg

Ten zuiden van het Centrum ligt de Sint Pietersberg, waar verschillende vormen van recreatie mogelijk zijn. Er zijn diverse wandelroutes, een zeer uitdagende mountainbikeroute en er zijn toegankelijke grotten. Bijzonder is de openbaar toegankelijke dagbouwgroeve, die middels een trap bij het uitkijkplatform bij Hoeve Lichtenberg te bereiken is.

 

Veel plezier tijdens je bezoek aan Maastricht!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s