Treinen

Ik zit nu in de trein. En tegenwoordig heb je daar gewoon redelijk goed internet. Heerlijk vind ik dat. Rustig Feedly doornemen op mijn tablet. Lekker grootformaat, niet dat kleine smartphone scherm. Nou ja, rustig. Het lijkt wel alsof vrouwelijk 65+ vandaag vrij reizen heeft. Wat een kippenhok hier in de coupe. Ik sluit mij af door wat muziek op te zetten. Ontspannen eerst een beetje door Feedly heen lezen en nu even zelf achter het toetsenbordje kruipen.

Buiten schuift Nederland als een film aan mij voorbij. Het landschap is grauw en grijs en nat. Via de oortjes knalt Kensington mijn oren binnen. Ik sluit mijn ogen even en denk terug naar het moment 2 maanden geleden, toen ik ze live zag rocken op Appelpop. Wat een heerlijke festivalband is dit toch. Vonden andere mensen blijkbaar ook. Ze speelden op zaterdagmiddag, veel te vroeg voor zo’n goede band. De festivaltent was dan ook halfleeg. Langzaam maar zeker schoven meer mensen aan, tot de tent tot achteraan goed was gevuld met het publiek dat deze Nederlandse band verdient.

Ik open mijn ogen weer, en zie dat we station Roermond binnen rollen. Mensen worden ingewisseld voor andere mensen en de trein rijdt weer verder. Ik weet waar deze trein heen gaat, maar waar deze blogpost heen gaat, weet ik nu nog steeds niet. Maar misschien is dat het juist het thema, denk ik nu. De eindige treinreis met eindeloze gedachten. Even niets en tegelijk zoveel. Even een moment van rust. Heerlijk. Moet ik vaker doen.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s