Feest

Vandaag is het feest. Ik heb begrepen dat er daarom mensen op bezoek komen. Dat hoort nu eenmaal als het feest is. Waarschijnlijk  gaan we dan met z’n allen in een kringetje zitten, omdat we dat altijd doen als het feest is. Van mij hoeft dat niet zo, dat bezoek en dan in een kringetje zitten omdat het feest is.

Vaak willen de bezoekers ook nog graag iets voor mij meenemen, want ook dat hoort erbij. Van mij wordt dan verwacht dat ik zo even kan vertellen wat ik graag zou willen hebben. Dat is zo simpel nog niet. Wat ik graag zou willen hebben, heb ik waarschijnlijk zelf al gekocht. Daar werk ik immers 5 dagen in de week hard voor. En alles wat ik zou willen hebben en nog niet heb, ligt waarschijnlijk boven het gewenste budget. Ik vind het maar gedoe. En dat allemaal alleen maar omdat het zo hoort.

Begrijp me echter niet verkeerd, ik vind het heel leuk als er bezoek komt. Bezoek mag van mij iedere dag komen. Maar niet omdat het feest is. Dat vind ik een slap excuus. Op bezoek komen mag, maar alleen als je het leuk vindt om op bezoek te komen. Dan vind ik het ook leuk.

En als je mij en jezelf dan ook nog een plezier wilt doen, geef je geld dan liever uit aan deze waterput. Daar doe je mij in ieder geval een groot plezier mee. Meer dan schoon water heb ik niet nodig. Want in tegenstelling tot die kids in Kenia heb ik dat gelukkig wél.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s