Brunssum toont voorbeeld van de Heerlense School

Heerlen heeft een rijke architectuurhistorie, die het behouden waard is en waar in de toekomst verder op kan worden gebouwd. Michel Huisman en Francine Houben tonen dit aan met respectievelijk het Maankwartier en het nieuwe Heerlense stadskantoor. Om Heerlen te behouden van architecturale middelmatigheid, schreef ik met een aantal anderen het inmiddels aangenomen raadsvoorstel ‘De Heerlense School’.

Eén van de onderdelen hierin is dat het verleden onderdeel moet zijn van de toekomst. In Brunssum hebben ze in ieder geval alvast begrepen op welke manier dit kan en ook hier lijdt dit tot een bijzonder resultaat! In dit nieuw te bouwen appartementencomplex is een fraaie en duidelijke verwijzing opgenomen naar de mijnschacht van de voormalige Emmamijn!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s