Ochtendvrienden

Deze week is mijn ‘ochtendvriend’, @giel3fm, met vakantie. @timur3fm en @ramon3fm zijn deze week zijn vervangers. Bepaald niet mijn favoriete duo op de radio en al helemaal niet op de vroege morgen, bleek afgelopen maandag en dinsdag. Ik wisselde namelijk vrij snel naar de cd functie van mijn autoradio.

Vooral als de twee vervangers enthousiast worden trek ik het niet. Ze hebben dan de neiging om elkaars grappen te gaan overtreffen en daarbij steeds sneller te praten. Dat komt op mij erg druk over, en dat trek ik dus niet op de vroege morgen. Volgens @barnynl de eerste tekenen van het ouder worden.

‘Gelukkig’ was @ramon3fm vandaag ziek en dat deed de ochtendshow goed. Doordat zijn maat er niet was, was @timur3fm een stuk rustiger en dat maakte het luisteren een stuk aangenamer. Ik heb zelfs het hele stuk Tiel – Drunen geluisterd. Toch miste ik mijn maatje @giel3fm wel. 

Waar @giel3fm een interessant telefoongesprek voert over een actualiteit, belt @timur3fm met kinderen. @timur3fm heeft namelijk een kinderklachtenlijn lieve lezertjes, waarbij kinderen mogen klagen. Zo klaagde deze morgen onder andere een jongetje dat zijn moeder het konijn in 1 maand al 2 keer had laten ontsnappen. Soms zijn deze gesprekken grappig maar meestal verlopen ze stroef. Een beetje alsof je naar SBS6 zit te luisteren zonder beeld. Er gebeurd wel iets, maar echt interessant wil het maar niet worden.  

Waar @timur3fm dus hopeloos verzand in een poging leuke radio te maken, schuwt @giel3fm het daarentegen niet om tijdens zijn interviews een controversieel standpunt in te nemen. Sterker nog, als hij de Gielmobiel belt, weet hij niet wie hij aan de telefoon gaat krijgen. Zelfs dan weet hij erg snel een standpunt in te nemen om vandaar scherpe vragen te stellen. Hierdoor ontstaan interessante gesprekken die mij als luisteraar aan het denken zetten. Op die manier laat hij mij een standpunt innemen en zo deelnemen aan de discussie. Kortom, hij maakt stof tot nadenken. Helaas is dat niet voor alle radiomakers weggelegd en gelukkig heb ik een paar goede cd’s in de auto liggen.   

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s