3 leuke werkvoertuigen!

Om snel resultaat te halen zijn we begonnen met een paar kleine voertuigen. Mijn zoontje herkende al snel een laadbak van een kiepwagen en dus moesten we een kiepwagen bouwen. Ik wist nog dat deze een kenmerkend scharnierend chassis had. Dus even googlen en ja hoor, dit moet de 6532 zijn! Eigenlijk geen 80’s Lego, want deze was voor het eerst beschikbaar in 1991 maar dat mag de pret niet drukken.

Zelf herkende ik al snel de kenmerkende borstel van de stratenveger. Even zoeken en jawel hoor de 6649 stratenveger uit 1995. Is dat niet een beetje laat? En die blauwe dingen aan de zijkant kon ik mij ook niet herinneren. Na een paar plaatjes bouwen bleek ook de koppeling van de borstel aan het voertuig volledig anders te zijn. Toch maar iets verder googlen, en jawel hoor er bleek nog een iets oudere stratenveger te zijn. De 6645 uit 1991, al kon ik mij hier de rode streep niet van herinneren. Toch bleek dit de juiste want bijna alle blokjes kwamen te voorschijn!

Toen hadden we nog een klein laadbakje over. Nog maar eens googlen wat er nog meer bestaat in de categorie werkvoertuigen. Ik kwam uit bij de 6507 mini kiepwagen uit 1989. Ook deze kreeg ik mooi compleet gebouwd waardoor we nu een mooie set van 3 werkvoertuigen hebben voor onze Legotown.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s